Blog & Nieuws

Terug naar overzicht

Genpower heeft primeur met nieuwste aggregaat van Atlas Copco

atlas copco aggregaat

Genpower heeft als eerste in Nederland de primeur met de nieuwste aggregaat van Atlas Copco; QAS 35 VSG. Dit is een variabele toerental aggregaat, waarmee het brandstofverbruik tot 40% verlaagd kan worden ten opzichte van vergelijkbare modellen. Hiermee speelt Genpower in op de toenemende behoefte om minder CO2 uit te stoten.

Voordelen

De QAS 35 VSG van Atlas Copco is een gelijkstroomaggregaat die een variabel toerental (800 tot 2550) draait, waarbij de gelijkstroom via elektronische omvormers op de juiste wisselstroomfrequentie en –spanning worden gebracht. Het voordeel is dat bij een lage belasting, brandstofverspilling wordt tegengaan tot wel 40% ten opzichte van vergelijkbare modellen en u ook geen last meer heeft van overmatig roken.

Daarnaast voorkom je slijtage en heeft het aggregaat minder onderhoud nodig. Kortom; u belast minder het milieu en bespaart op uw operationele kosten.

Unieke boostfunctie

Heeft u toch behoefte aan meer vermogen, bijvoorbeeld bij het opstarten van elektrische motoren of pompen, dan is dit geen enkel probleem door de unieke boostfunctie van het aggregaat. Het direct opstarten van 30kW met een (piek)belasting tot 250A is mogelijk.

Vanaf heden beschikbaar

Genpower heeft het aggregaat vanaf heden in het verhuurassortiment beschikbaar. Heeft u projecten met wisselende belasting en wilt u brandstof besparen? Dan is de QAS 35 VSG de perfecte oplossing! Heeft u vragen of wilt u advies, bel dan gerust met een van onze medewerkers op telefoonnummer 0184-601990.

New Call-to-action